Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna potrawa, jak zresztą wszystkie, wigilijne dania
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 369
Składniki
1. mam namoczyć w ciepłym mleku, lekko podgrzać (jeśli płynu będzie zbyt mało, uzupełnić ciepłą wodą), zostawić na noc, następnie dobrze odsączyć, zmielić 2 razy, 2. rodzynki i morele namoczyć, morele i orzechy pokroić, 3. w garnku rozpuścić masło, dodać miód i mak oraz bakalie, podgrzewać do połączenia składników, dodać aromat i w razie potrzeby cukier, 4. makaron ugotować, odcedzić, przelać wodą, połączyć z makiem, delikatnie wymieszać (jeśli potrawa jest zbyt sucha, można dodać odrobinę gotowanej wody) smacznego