Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wigilijna zupa grzybowa"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 165
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 165
Składniki
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 2 zł
Cebule po obraniu opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i drobno poszatkuj. Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki lub w kostkę.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozpuść masło. Wrzuć posiekane cebule i plasterki marchewek. Krótko przesmaż.
Rozmrożone grzyby osusz, pokrój w plasterki. Dodaj do warzyw. Oprósz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem około 10 minut. Wlej gorący bulion warzywny. Dodaj namoczone wcześniej suszone grzyby.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut. Kilka plasterków grzybów i marchwi odłóż do dekoracji. Zupę zmiksuj na krem, ponownie podgrzej. Mleko rozmieszaj z mąką. Wlej do zupy, chwilę gotuj. Zapraw śmietaną. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Ozdób natką.Źródło: Świat kobiety