Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieżyczki stracciatella"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Rozkrusz herbatniki i wymieszaj je z roztopioną czekoladą i masłem. Wyłóż masą dna wyższych, okrągłych foremek tak, aby powstała warstwa o grubości ok. 1 cm. Odstaw w chłodne miejsce. Pokrój gorzką czekoladę w drobne kawałki.
Ubij w misie mascarpone z twarogiem, cukrem i śmietaną. Pod koniec delikatnie wmieszaj posiekaną czekoladę. Napełnij kremem worek cukierniczy z gładką końcówką i wyciśnij na spody w foremkach. Wygładź powierzchnię.
Aby przygotować ciemny krem, rozpuść gorzką czekoladę. Wlej do rondelka śmietanę i zagotuj. Poczekaj, aż nieco ostygnie, i wymieszaj z roztopioną czekoladą. Odstaw na co najmniej 2 godz. do lodówki. Następnie ubij, aby powstał sztywny krem, i udekoruj nim gotowe niepieczone torciki.
Czas przygotowania: 50 minut (bez chłodzenia). Poziom: trudnyŹródło: TV14