Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec z rodzynkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Rodzynki polej rumem, odstaw. Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru. Dodaj tyle mąki i mleka, aby powstał gęsty zaczyn. Odstaw go do wyrośnięcia. Masło stop, przestudź. Resztę mąki przesiej do miski. Dodaj jajko, żółtko i resztę cukru. Wlej pozostałe mleko. Dołóż zaczyn, wyrób ciasto.
Pod koniec wyrabiania do ciasta dodaj stopione masło. Ciasto przykryj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi objętość, dołóż rodzy nki, ponownie zagnieć. Ciasto podziel na 2 porcje. Uformuj wałeczki i spleć je. Połącz końce, formując wieniec. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 50 minut w temp. 200°C. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj bakaliami.Źródło: Naj