Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec z Frankfurtu"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzyj mikserem na puch, stopniowo dosypując cukier oraz cukier wanilinowy. Wciąż ucierając, dodawaj po jednym jajku. Następnie, łyżka po łyżce, dosypuj suche .
Na koniec dodaj kilka kropli aromatu, krótko zmiksuj. Ciasto przelej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 50-60 minut w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na 3 części.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Jagody wraz z cukrem rozdrobnij blenderem na mus. Śmietankę ubij mikserem na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Dodaj mus jagodowy, delikatnie wymieszaj. Wlej przestudzoną żelatynę, zmiksuj, by nie było grudek. Tężejący krem przełóż do rękawa cukierniczego i przełóż nim blaty ciasta.
80 minut. Porcja: 390 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie