Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest smaczne, wilgotne, o delikatnym cytrynowym smaku. Polecam.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10056
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 295
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10056
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 295
Składniki
Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Najlepiej przesypać przez sitko. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo wymieszane mąki. Mieszać dokładnie. Na koniec dodać olej rzepakowy. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem tortownicy z kominem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Wyjąć, ostudzić i przekroić w poprzek na trzy części. Zagotować mleko z masłem. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać mąkę pszenną, wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie gęsta masa. Dodać połamaną na mniejsze części czekoladę. Mieszać aż się rozpuści. Dodać dwie łyżki soku z cytryny. Wymieszać. Jeden placek umieścić w tortownicy i wylać na niego połowę budyniu. Może być gorący. Przykryć drugim plackiem i wylać resztę budyniu. Przykryć ozdobnym plackiem. Wystudzić. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny. Polać wierzch ciasta gęstym lukrem. Smacznego. Porady Jeśli lukier jest zbyt gęsty, to trzeba dodać wody, albo więcej soku z cytryny.