Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkanocny żurek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Warzywa i tuszkę zalewam ok. 2 l wody, dodaję ziele, liść laurowy, grzyby, gotuję ok. 45 min.
Wywar przecedzam, dodaję do niego pokrojony boczek i kiełbasę, gotuję ok. 10 min. Wlewam zakwas, dodaję czosnek, śmietanę, chrzan, majeranek, sól i pieprz, gotuję chwilę.
Cebulę kroję w kostkę, rumienię na łyżce oleju, dodaję do żurku. Podaję z jajkami na twardo.Źródło: Kobieta i życie