Wielkanocne muffinki

Wielkanocne muffinki
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: konhambos
Proste i bardzo smaczne czekoladowe muffinki z kremem i morelami. Smakuja nie tylko na Wielkanoc.

Składniki

  • 250 g mąki
  • 240 g wody
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 85 ml oleju
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 30 g kakao do pieczenia
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • KREM:
  • 150 ml śmietany
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki śmietan-fix
  • 12 połówek moreli

Przygotowanie

  1. Wlozyc wszystkie skladniki kremu do miski i ubic na sztywno, nastepnie wlozyc do torebki foliowej i przechowac w lodówce.
    Posiekac czekolade, dodac do niej wszystkie skladniki ciasta i dokladnie zmiksowac.
    Wlać ciasto do foremek na muffinki i piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180° C przez około 20 minut. Następnie ostudzic.

  2. Odciac róg torebki i rozprowadzic krem na babeczkach. Wysuszyc polówki moreli recznikiem papierowym i umiescic na kremie. 

Komentarze do przepisu (11)

Jakie sliczne muffinki i pyszne :-)
bryssska 15 kwietnia
I ta morela, pycha ;-D
slodkisentyment 15 kwietnia
Super i wesołe. :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g mąki
  • 240 g wody
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 85 ml oleju
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 30 g kakao do pieczenia
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • KREM:
  • 150 ml śmietany
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki śmietan-fix
  • 12 połówek moreli
Składniki