Wielkanocne babeczki do koszyczka z rodzynkami i gałką muszkatułową

Wielkanocne babeczki do koszyczka z rodzynkami i gałką muszkatułową
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: rusty_fork
Babeczki zachwycą Was smakiem, a to za sprawą gałki muszkatułowej.

Składniki

  • 100 g masła
  • 130 g cukru
  • 2 jaja
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatułowej
  • 130 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g rodzynek
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, gałką muszkatułową i szczyptą soli. Wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać rodzynki i delikatnie zamieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 min lub do tzw. „suchego patyczka”.

    Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą, aby zapobiec przywarciu ciasta.

  2. przepis na polewe czekoladowa znajdziesz na blogu

Komentarze do przepisu (3)

BEATA1978 15 marca 2018
Śliczne :)
rusty_fork 15 marca 2018
bardzo Ci dziękuję , zapraszam na bloga:
http://rustyfork.pl/kolorowa-czekoladowa-polewa-babki/
BEATA1978 15 marca 2018
Już zaglądałam :), fajne przepisy
Składniki
  • 100 g masła
  • 130 g cukru
  • 2 jaja
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatułowej
  • 130 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g rodzynek
  • szczypta soli
Składniki