Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to calkiem prosta do zrobienia, smaczna babka.Zblizaja sie Swieta Wielkanocne wiec przepis moze sie przydac do wyprobowania, oczywiscie dzieci moga jesc bo alkohol w czasie pieczenia wyparuje. Smacznego :)
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Maslo, cukier, aromat waniliowy i cytrynowy miksujemy dodajac po jednym zoltku, wsypac przesiana make z proszkiem do pieczenia i miksowac do gladkosci. Nastepnie posiekana nozem na kawalki czekolade dodajemy do ciasta na przemian z ajerkoniakiem nadal miksujac na mniejszych obrotach, tylko zeby dobrze sie polaczylo. Na koniec dodajemy ubita piane z bialek, delikatnie mieszajac.
Ciasto przelac do wysmarowanej tluszczem , obsypanej maka formy na babke i przygotowany dzem "powtykac" w ciasto widelcem.
Piec w nagrzanym piekarniku - 175 st - termoobieg.