Wężyk z cynamonem polany rozpuszczoną czekoladą.

Wężyk z cynamonem polany rozpuszczoną czekoladą.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
A co powiecie na małą rozpustę ???? może nie jest to rewelacja ale w smaku super. Polecam dla tych którzy nie lubią mocno słodkiego a lubią cynamon.

Składniki

  • 4 łyżki cukru,
  • 2 łyżki cynamonu,
  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 tabliczka dowolnej czekolady ( u mnie gorzka ).

Przygotowanie

  1. Do miseczki dodać cynamon i cukier.

  2. Wymieszać razem.

  3. Ciasto francuskie pociąć w z dłuż po 6,5 cm.

  4. Posmarować rozpuszczonym masłem.

  5. Następnie posypać wcześniej przygotowanym cukrem z cynamonem.

  6. Zwinąć przez długość na pół.

  7. Potem zwinąć w wężyk.

  8. Do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia na środek położyć do góry dnem miseczkę i ułożyć wężyka.

  9. Przez całą objętość blaszki.

  10. Czekoladę rozpuścić z pozostałym masłem.

  11. Wężyka wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 45 minut.

  12. Po upieczeniu udekorować rozpuszczoną czekoladą.

  13. Podawać z bitą śmietaną lub kto z czym ma ochotę.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 09 listopada
Taka rozpusta to ja rozumiem :)))) A cynamon uwielbiam :)
agnes72 10 listopada
ja trochę przesadziłam z cynamonem ale wystarczy dodać mniej a resztę co zostaje dać do zamkniętego pojemnika... Czytaj całość »
ja trochę przesadziłam z cynamonem ale wystarczy dodać mniej a resztę co zostaje dać do zamkniętego pojemnika i będzie na drugi raz
Składniki
  • 4 łyżki cukru,
  • 2 łyżki cynamonu,
  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 tabliczka dowolnej czekolady ( u mnie gorzka ).
Składniki