Wegetariańskie ciasto czekoladowe

Wegetariańskie ciasto czekoladowe
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ciasto z roślinnych skladników

Składniki

  • Tofu - 180 g,
  • Puszka mleka kokosowego,
  • 125 g mąki pszennej,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej,
  • 3 łyżki syropu daktylowego,
  • 2 łyżki miodu,
  • garść posiekanych orzechów,
  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady i orzechów zmiksować do uzyskania jednolitej i puszystej masy.
    Dodać rozdrobnione orzechy i czekoladę. Wszystko delikatnie wymieszać.

  2. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Piec w temperaturze 180 - 200 C przez około 30 minut.

Składniki
  • Tofu - 180 g,
  • Puszka mleka kokosowego,
  • 125 g mąki pszennej,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej,
  • 3 łyżki syropu daktylowego,
  • 2 łyżki miodu,
  • garść posiekanych orzechów,
  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Składniki