Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
robi się szybko i praktycznie z niczego :)
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, proszek do pieczenia wrzucamy do miski. dodajemy olej i powoli wlewając wodę miksujemy lub mieszamy ręcznie - ewentualnie powstałe grudki nie mają znaczenia - po wypieczeniu ciasto i tak smakuje doskonale. "ciasto" ma mieć konsystencję trochę podobną do naleśnikowego - lejącą się.
przygotowaną masę wlewamy do formy - obojętny kształt :) forma nie musi być natłuszczona, taka ilość oleju wystarczy by ciasto nie przywarło. pieczemy w piekarniku uprzednio rozgrzanym do 180-200 stopni C. wystarczy 35-40minut. jeśli masy jest mniej wystarczy krótszy czas pieczenia, najlepiej sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem czy ciasto nie przywiera.
polewa: w rondelku rozpuszczamy masło, cukier i dodajemy kakao, cały czas mieszając. polewamy nią ciasto. można dodać wiórki kokosowe lub posypkę kolorową do dekoracji