Wegańskie ciasto bez pieczenia

Wegańskie ciasto bez pieczenia
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ciasto bez dodatku cukru i bez pieczenia? Tak to możliwe! Łatwe do wykonania, bardzo zdrowe i pyszne w dodatku! Czego chcieć więcej?

Składniki

Przygotowanie

  1. Spód:

    Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na około 5 minut. Następnie je odcedzić i zblendować razem z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi i orzeszkami ziemnymi. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i powstałą kleistą masę przełożyć do formy.

  2. Krem:

    Kaszę jaglaną ugotować w mleku roślinnym. Następnie ostudzić bez odcedzania. Dodać olej kokosowy, miód, esencję waniliową i sok z połowy cytryny i wszystko zblendować na gładki krem. Przełożyć na spód i udekorować ulubionymi owocami :)
    Życzę smacznego!

  3. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować ciasto krok po kroku.

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 02 grudnia 2018
dziekuje za fajny przepis
Składniki
Składniki