Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować deser którego bazą są ryż i truskawki. Delikatnej słodyczy całości dodają daktyle, które są doskonałym zamiennikiem miodu. Pamiętajcie, żeby usunąć z nich pestki przed miksowaniem :)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Składniki
Warstwa truskawkowa. Truskawki kroimy na kawałki i blendujemy wraz z czterema suszonymi daktylami bez pestek na gładki mus. Zblendowane owoce przelewamy do rondelka, dodajemy trzy łyżki nasion chia i podgrzewamy do uzyskania konsystencji gęstego puddingu.
Warstwa kakaowa. Do kielicha blendera wrzucamy sześć suszonych daktyli bez pestek, ryż, kakao i wodę. Blendujemy na krem.
Na spod szklanek wykładamy warstwę kakaową. Pudding truskawkowy wylewamy na wierzch. Podane składniki wystarczą na trzy porcje deseru. Smacznego!