Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem nie mamy ochoty na przesłodzone desery, których przygotowanie zabiera sporo czasu. Decydujemy się na lekkie i odświeżające opcje. Taka jest właśnie ta galaretka z dodatkiem sezonowych owoców!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6425
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6425
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 796
Składniki
Dwie łyżeczki agar agar rozpuszczamy w małej ilości mleka, w kubku. Resztę mleka przelewamy do rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy trochę grzanie. Po rozpuszczeniu agaru przelewamy zawartość kubka do gotującego się mleka. Gotujemy maksymalnie 2 minuty.
Brzoskwinie kroimy w kostkę i wkładamy do salaterek, gdzie wlewamy galaretkę. Odstawiamy do wystygnięcia i stężenia. W między czasie przelewamy sok z arbuza do czystego rondelka i zagotowywujemy, mieszając dodajemy cukier. Gotujemy 5 minut, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Gotowe galaretki kroimy w kostkę i polewamy syropem przed podaniem.