Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywne spaghetti"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, nie przepłukuj zimną wodą. Trzymaj makaron w cieple.
Cukinię wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, odetnij zgrubiałe końcówki. Pokrój warzywo w plasterki, a następnie w paseczki. Możesz też zetrzeć cukinię na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Kukurydzę osącz z zalewy. Pomidory rozdrobnij. Czosnek obierz i posiekaj. Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzej masło. Wrzuć czosnek, a po chwili dodaj cukinię. Przesmaż razem. Dodaj pomidory i kukurydzę. Duś sos kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Makaron wrzuć do sosu, starannie wymieszaj. Rozłóż na talerze. Udekoruj ziołami.
Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,20 zł.
Jeśli chcesz wzbogacić dietę malucha różnymi warzywami, sos do spaghetti doskonale się do tego nadaje. Oprócz cukini, możesz do niego dodać pieczoną paprykę i bakłażana. A gdy dziecko nie lubi warzyw? Zmiksuj je!Źródło: Świat kobiety