Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywna zapiekanka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Dynie umyj i przekrój wzdłuż. Wydrąż miąższ. Rozłóż połówki dyni na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Włóż na pół godziny do rozgrzanego piekarnika.
Ugotuj ryż. Orzeszki upraż na suchej patelni. Obierz cebulę i czosnek. Drobno posiekaj i podsmaż na małej ilości oleju.
Oczyść paprykę, marchew i dymkę. Posiekaj warzywa wraz z oliwkami. Wymieszaj wszystkie przygotowane dotychczas . Dopraw sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem.
Dynie nafaszeruj warzywną mieszanką, posyp pokruszonym serem feta i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut.Źródło: Kurier TV