Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywna tortilla"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Składniki
Obierz ziemniaki i cebulę, opłucz, pokrój w plasterki. Rozgrzej oliwę w rondlu, wrzuć warzywa i podsmaż je na złoto.
Umyj cukinię i tymianek. Cukinię pokrój w plasterki, oddziel listki tymianku od łodyżek. Dołóż na patelnię cukinię, tymianek i żurawinę i duś jeszcze chwilę.
Jajka roztrzep, przypraw do smaku solą i pieprzem, zalej nimi warzywa. Wstaw rondel do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C i piecz 15-20 minut.
Jak to zrobić?
Aby ziemniaki szybko się usmażyły, należy pokroić je w cienkie plasterki. Jeżeli obawiasz się, że po podsmażeniu i upieczeniu będą twarde, możesz je wcześniej podgotować (10 minut).Źródło: Olivia