Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna pianka z buraczków"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 234
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
Składniki
Buraki ugotuj, przestudź, pokrój na małe kawałki i włóż do robota kuchennego.
Dolej śmietankę, wbij jajka i całość dokładnie zmiksuj. Dodaj sok wyciśnięty z dwóch cytryn, sól, pieprz i cukier.
Filiżanki wysmaruj masłem. Wlej przygotowaną masę buraczaną do jednej trzeciej ich wysokości.
Wstaw naczynia do blachy, wypełnionej wodą, po czym umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Piecz piankę około pół godziny. Podawaj owiniętą ozdobnie szczypiorkiem.Źródło: Kurier TV