Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna pianka z buraczków"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 64
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 64
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Buraki ugotuj, przestudź, pokrój na małe kawałki i włóż do robota kuchennego.
Dolej śmietankę, wbij jajka i całość dokładnie zmiksuj. Dodaj sok wyciśnięty z dwóch cytryn, sól, pieprz i cukier.
Filiżanki wysmaruj masłem. Wlej przygotowaną masę buraczaną do jednej trzeciej ich wysokości.
Wstaw naczynia do blachy wypełnionej wodą, po czym umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Piecz piankę około pół godziny. Po wyjęciu ostudź i podawaj owiniętą ozdobnie szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 50 min Ilość kalorii na 1 porcję: 260 Stopień trudności: trudneŹródło: Telemax