Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa z patelni"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój w plasterki. Strąki kolorowych papryk opłucz starannie pod bieżąca wodą, osusz i przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na nieduże kawałki.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Groszek odlej na sicie, przepłucz zimną wodą, pozostaw do osączenia.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć plastry marchewki, przesmaż, podlej kilkoma łyżkami wody. Duś na małym ogniu, mieszając, kilka minut. Dodaj pokrojone kolorowe papryki oraz krążki czerwonej cebuli. Ogrzewaj warzywa 5-8 minut. Na koniec wsyp osączony groszek z puszki. Całość wymieszaj. Trzymaj na ogniu jeszcze chwilę, aby groszek się ogrzał.
Przygotowaną mieszankę warzyw posyp ziołami prowansalskimi. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej. Rozłóż na talerze, ozdób ziołami.
Porcja – 170 kcal, cena 1,90 zł, 4 porcje, czas ok. 25 min;Źródło: Świat kobiety