Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa w zalewie pomarańczowej"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 50
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 50
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Umyj pory i pokrój je na dość duże kawałki. Obierz marchewki i pokrój je w ukośne grube plastry.
Włóż warzywa do garnka, zalej sokiem pomarańczowym. Gotuj, aż marchewki i por zmiękną (powinny być al dente). Wyjmij warzywa, a sok dalej gotuj, aż zgęstnieje.
Przełóż warzywa do salaterek, posyp świeżymi ziołami, polej syropem pomarańczowym.Źródło: Olivia