Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywa gotowane na parze"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 363
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 363
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Składniki
Wszystkie warzywa umyj lub oczyść, jeśli potrzeba obierz, pokrój na nieduże kawałki, kalafior i brokuł podziel na małe różyczki.
Warzywa ułóż w garnku do gotowania na parze lub na wkładce do gotowania na parze. Posyp solą i ziołami, ugotuj (warzywa powinny być dość twarde).
Jogurt naturalny wymieszaj ze szczyptą kolendry, bazylii, tymianku i ew. odrobiną słodziku. Sosem polej warzywa.
Rady doświadczonej kucharki
Mus będzie gładki, jeśli rozpuścisz żelatynę w kąpieli wodnej: namocz ją w małej ilości zimnej wody. Gdy zgęstnieje, ustaw na naczyniu z gorącą wodą i mieszaj, podgrzewając, aż się rozpuści.Źródło: Chwila dla Ciebie