Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warstwowe ptasie mleko"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Ubij białka na sztywno. Wmieszaj 75 g cukru i żółtka. Dodaj mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia i wmieszaj do masy jajecznej. Wlej ciasto do tortownicy. Piecz 20 min w 180°C.
pomarańczy obierz, cząstki pozbaw błonek i pokrój na połówki. Rozpuść galaretkę w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Wymieszaj z pomarańczami i wyłóż na ostygniętym spodzie. Odstaw do lodówki, aż stężeje. Następnie wymieszaj jogurt, 80 g cukru i cukru waniliowego.
Rozpuść żelatynę i powoli wlej do jogurtu. Odlej ćwierć szklanki, wmieszaj do niej barwnik. Porcję bez barwnika odstaw do lodówki na 20 min i zalej nią spód z pomarańczami. Schłódź i wylej cienką warstwę jogurtu pomarańczowego. Odstaw do stężenia. Ozdób pomarańczami, śmietaną i czekoladą.Źródło: TV14