Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Z niewielkiej ilosci mąki,drozdzy,mleka i 1łyzki cukru zrobic ,odstawic do wyrosniecia.Nastepnie dodac pozostale skladniki i przygotowac gladkie,dobrze wyrosniete ciasto.Podzielic je na trzy czesci i z kazdej uformowac walek o dlugosci 60 cm.Zaplesc warkocz.Polozyc na blasze,pozostawic jeszcze na chwilę do wyrosniecia,w tym czasie nagrzac piekarnik do temperatury 200 stopni.Piec warkocz okolo 40 min,nastepnie odlozyc do ostygniecia.przygotowac polewy i kolejno polewac nimi warkocz,wykonując ciekie paski.