Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, dość lekkie z lekką nutą alkoholu
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Kawę zalać wrzątkiem. Zaparzać około 2 minut. Przelać do miseczki i połączyć z 1/2 szklanki wina. Odstawić do ostudzenia.
Na dno formy żaroodpornej wyłożyć biszkopty i polać 1/3 wystudzonej kawy z winem.
Śmietanę ubić z cukrem. Dodać serek mascarpone i wino (2 łyżki), i delikatnie wymieszać - nie ubijać!
Wyłożyć połowę masy na biszkopty. Przykryć kolejną wartwą biszkoptów moczonych w kawie z winem. Na to reszta masy i znowy moczone biszkopty. Całość można posypać startą gorzką czekoladą.
Wstawić na noc do lodówki, aby wszystko mogło się ładnie przegryźć.
Smacznego :)