Waniliowy sernik Babuni

Waniliowy sernik Babuni
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.

Składniki

  • Ser twarogowy z wiaderka 60 dag
  • Jajka 4 szt.
  • Cukier 20 dag
  • Budyń waniliowy 1 duże opakowanie
  • Śmietanka 30 % 300 ml
  • Szczypta soli
  • Aromat waniliowy kilka kropel

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać ser, śmietanę, budyń, szczyptę soli, miksować aż wszystkie składniki dobrze ze sobą się połączą. Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 55 minut. Serniki powinien mieć miękki środek, bo masa zetnie się podczas studzenia. Dlatego należy go pozostawić w piekarniku około godzinę, po czym uchylić drzwiczki i pozwolić mu powoli ostygnąć. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.

Składniki
  • Ser twarogowy z wiaderka 60 dag
  • Jajka 4 szt.
  • Cukier 20 dag
  • Budyń waniliowy 1 duże opakowanie
  • Śmietanka 30 % 300 ml
  • Szczypta soli
  • Aromat waniliowy kilka kropel
Składniki