Waniliowo-truskawkowe serniczki na zimno

Waniliowo-truskawkowe serniczki na zimno
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszny deser na zimno idealny na upalne dni

Składniki

  • SERNIK WANILIOWY:
  • 600 g serków homogenizowanych
  • 80 g cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr.Oetker
  • BISZKOPT KAKAOWY
  • 3 jajka
  • 95g cukru
  • 65g mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao

Przygotowanie

  1. BISZKOPT KAKAOWY:
    1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.
    2. Do ubitej piany dodajemy po łyżce cukru.
    3. Cały czas miksując dodajemy po jednym żółtka.
    4. Mąkę i kakao przesiewamy, następnie partiami dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy szpatułką.
    5. Ciasto wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia
    6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 minut – do suchego patyczka.


  2. SERNIK WANILIOWY:
    1.Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, następnie studzimy.
    2. Serki miksujemy z cukrem.
    3. Do masy serowej wlewamy przestudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy.

Komentarze do przepisu (2)

ErJot 19 kwietnia 2018
Już się nie mogę doczekać świeżych truskawek:)Bo u mnie wszyscy uwielbiają sernik na zimno ale koniecznie z... Czytaj całość »
Już się nie mogę doczekać świeżych truskawek:)Bo u mnie wszyscy uwielbiają sernik na zimno ale koniecznie z owocami I tu najlepiej sprawdzają się świeże truskawki:)
Nevermore 20 kwietnia 2018
Sernik, to moja słabość, a jak jeszcze bez pieczenia, to biorę bez pytania, a biszkopt u mamy zamówimy :D
Składniki
  • SERNIK WANILIOWY:
  • 600 g serków homogenizowanych
  • 80 g cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr.Oetker
  • BISZKOPT KAKAOWY
  • 3 jajka
  • 95g cukru
  • 65g mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
Składniki