Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wykładamy dno biszkoptami.
Masa I :
Ubijamy schłodzoną śmietanę. Gdy się ubije po łyżce dodajemy jogurt nadal ubijając następnie cukier i cappuccino.
Powinniśmy uzyskać masę o gęstej konsystencji.Do całkowicie zimnej i tężejącej żelatyny dodajemy 3 łyżki masy energicznie mieszamy i nadaj miksując wlewamy całość do masy. Chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Wlewamy masę na biszkopty i wykładamy od razu na nią 2-część biszkoptów i wkładamy do lodówki.
Masa II:
Schłodzone jogurt ubijamy przez dłuższą chwilę. Dodajemy po łyżce serka homogenizowanego aż do wykończenia. Ubijamy razem jeszcze przez kilka minut. Nabieramy 2 łyżki masy i dodajemy do żelatyny (tężejącej już ) energicznie mieszamy i łączymy wszystko ciągle miksując.
Wylewamy na stężałą masę I.
Deser najlepszy jest następnego dnia dobrze się kroi i lepiej smakuje:)
Ewentualnie możemy przed podaniem posypać Cappuccino po wierzchu :) smacznego !
Komentarze do przepisu (3)