Waniliowe mufinki z masą black&white

Waniliowe mufinki z masą blackwhite
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne mufinki o smaku waniliowym z dwukolorową masa black& white.

Składniki

  • 2 szklanki mąki poznańskiej 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka oleju 2 cukry waniliowe
  • 1 serek mascarpone 1 nutella czekoladowa

Przygotowanie

  1. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia wymieszać ze sobą w misce.
    Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszać w innym naczyniu. Czekoladę połamać na małe kawałeczki.

    Połączyć składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodać połamaną czekoladę. Gotowe porcje ciasta przełożyć do foremek .
    Piec ok 15 minut . Sprawdzić wykałaczką czy się upiekło. Jeżeli jest sucha to można wyjąć mu-finki z piekarnika .

  2. Masa black&white :
    Serek mascarpone delikatnie połaczyć z czekoladową nutellą i delikatnie wymieszać (nie do jednolitej masy). Powstały krem przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdabić ostudzone mufinki.

Komentarze do przepisu (4)

pelen_brzuszek 19 października 2016
Świetne!!!
ekspansja-smaku 20 października 2016
Dziękuję :)
laveheart 20 października 2016
cudne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 szklanki mąki poznańskiej 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka oleju 2 cukry waniliowe
  • 1 serek mascarpone 1 nutella czekoladowa
Składniki