Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowe kwadraty w sosie żurawinowym"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Twaróg zmiel 3 razy, przełóż na sitko wyłożone gazą i obciąż deseczką.Poczekaj, aż ocieknie serwatka. Masło utrzyj z cukrem i twarogiem.
Żółtka przetrzyj przez sitko, dodaj do ucieranej masy. Wlej olejek waniliowy. Dodaj suszoną żurawinę. Masę rozsmaruj grubą warstwą na spodzie formy posmarowanej olejem. Wstaw na noc do lodówki.
Sos: żurawinę wymieszaj z cukrem i 2 szklankami wody. Gotuj około 10 minut. Całość zmiksuj, przetrzyj. Sos zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Ponownie zagotuj. Gotową paschę podziel na porcje. Polej sosem. Udekoruj.Źródło: Tina