Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka,doskonałe na Święta Wielanocne
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4822
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4822
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
W misce lub kuchennym mikserze miksować dwa rodzaje cukru z wanilią i jajkami.Dodać mąkę i masło ciągle mieszając ,aż się wszystko razem połączy na gładko.
Ugniatać ciasto lekko ręką na stolnicy posypanej mąką i zapakować ciasto w folię dobrze przylegającą i włożyć do plastikowej torebki.Ochładzać ciasto przez 2 godziny w lodówce.
Wałkować ciasto na papierze posypanym mąką i wycinać foremkami z ciasta .Ustawić piekarnik na 170*C.Umieścić blache do pieczenia na dole piekarnika.I w zależności od wielkości piec je od 15-20 minut,aby były złotobrązowe.
Można ozdobić ciasteczka gotowym lukrem,który jest dostępny w sprzedaży,lub ozdobić w/g upodobań.