Walentynkowy sernik na zimno

Walentynkowy sernik na zimno
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Musisz go zrobić dla ukochanej osoby.

Składniki

  • Biszkopty okrągłe
  • Składniki na masę serową:
  • Twaróg z wiaderka 80 dag
  • Cukier puder 10 dag
  • Galaretka cytrynowa 3 opakowania
  • Śmietanka 30% 200 ml
  • Składniki na dekorację:
  • Galaretka agrestowa 1 opakowanie
  • Gruszki 4 szt.

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Trzy galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.
    Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zacisnąć obręcz. Następnie dno tortownicy wyłożyć biszkoptami (w razie potrzeby dociąć aby dno było dokładnie wyłożone) Twaróg zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując dodać tężejącą galaretkę. Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej i wymieszać dokładnie łyżką. Po czym wylać do tortownicy i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie przygotować galaretkę agrestową do dekoracji według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać, pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm i wycinać serduszka (lub inne kształty). Następnie wyciętymi serduszkami z gruszek przystroić górę sernika, po czym zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać następnego dnia. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 23 stycznia
Nie czekam na Walentynki, zjem od razu i bardzo dziękuję :-))
Składniki
  • Biszkopty okrągłe
  • Składniki na masę serową:
  • Twaróg z wiaderka 80 dag
  • Cukier puder 10 dag
  • Galaretka cytrynowa 3 opakowania
  • Śmietanka 30% 200 ml
  • Składniki na dekorację:
  • Galaretka agrestowa 1 opakowanie
  • Gruszki 4 szt.
Składniki