Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na tegoroczne Walentynki. Efektowny i szybki do przygotowania torcik.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia, wlać do płaskiego naczynia i wstawić do lodówki do stężenia.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać do łyżeczce cukru, a następnie po kolei żółtka.
Mąkę i kakao przesiać przez sitko, wsypać do masy z jajek i cukru i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przygotowane w poprzednim etapie ciasto na biszkopt wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm.
Biszkopt piec przez około 13 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, a następnie wyjąć z tortownicy.
Schłodzoną śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach, dodać cukier puder i zmiksować.
Śmietanę rozprowadzić w dowolny sposób wierzchu biszkoptu. Ja użyłam do tego szprycy.
Z galaretki wykrawać foremką do ciastek czerwone serduszka, podważać każde z nich przy pomocy szpatułki aby wyjąć z naczynia.
Galaretkowe serduszka ułożyć na wierzchu bitej śmietany.