Walentynkowe serca

Walentynkowe serca
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Garfield
Odrobina ochłody w gorącym łóżku

Składniki

  • brzoskwinie z puszki, 1/2 puszki
  • mleko, 1/3 szklanki
  • czerwona galaretka, 1 sztuka
  • opcjonalnie cukier, ok 1 łyżki

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie zmiksować z mlekiem. Można ewentualnie dosłodzić. Koktajl rozlać do silikonowych foremek do lodu i zamrozić.

  2. Galaretkę rozpuścić w niepełnym kubku wody. Gdy już przestygnie moczyć w niej zamrożone serduszka brzoskwiniowe i odkładać je na kratkę. Po chwili czynność tą powtórzyć tak aby na serduszkach utworzyła się gruba warstwa galaretki.

  3. Poczekać przed podaniem, aż mus brzoskwiniowy zamknięty w galaretce zacznie się rozpuszczać.

Komentarze do przepisu (2)

Smynio 14 lutego 2010
Pomysłowe i nie trzeba dużo składników :) godne uwagi
jonita 10 lutego 2013
fajniutkie :)
Składniki
  • brzoskwinie z puszki, 1/2 puszki
  • mleko, 1/3 szklanki
  • czerwona galaretka, 1 sztuka
  • opcjonalnie cukier, ok 1 łyżki
Składniki