Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto „wygrzebałam” w skoroszycie mamy z wycinkami z gazet. To świetny pomysł na walentynkowy deser.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1102
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 49
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 224
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 78
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1102
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 49
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 224
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 78
Składniki
Z podanych składników zagniatam ciasto (wystarczy do konsystencji mokrego piasku).
Ciasto wsypuję do wysmarowanej tłuszczem tortownicy w kształcie serca (długość serca 26 cm) i piekę 10 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie, kiedy piecze się ciasto, przygotowuję krem. Zagotowuję śmietankę z mlekiem, ściągam z ognia i wrzucam połamaną czekoladę. Odstawiam na chwilę. Następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Do masy wbijam jajka i całość miksuję.
Krem wylewam na podpieczone ciasto i piekę ok. 20 minut. Kiedy ciasto wystygnie dekoruję je bitą śmietaną i czekoladą.