Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Składniki
Forma 12 X 16 cm. Można wyłożyć ją papierem do pieczenia lub folią. Spód blaszki wykładamy waflem. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli dodajemy ostudzoną płynną galaretkę. Chwilę ubijamy do połączenia się składników. Masę wstawiamy na kilka kilkanaście minut do lodówki, aby lekko stężała. Mieszamy ją co kilka minut. Masę wykładamy na wafel, wyrównujemy i przykrywamy drugim waflem.
Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem już tylko jemy.