Wafle z passionfruit curd

Wafle z passionfruit curd
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
PASSIONFRUIT CURD wykonany na bazie owocu marakui według tradycyjnej angielskiej receptury. Jest doskonałym dodatkiem do lodów, puddingów, tostów lub naleśniki. U mnie stanowi bazę kremu, którym przełożyłam wafle.

Składniki

  • Passionfruit curd słoiczek waga 310 g
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g czekolady białej rozpuszczonej w kąpieli wodnej
  • wafle tortowe op. 180 g

Przygotowanie

  1. 1. Passionfruit curt, mascarpone oraz czekoladę przełóż do pojemnika malaksera i zmiksuj na gładki krem, a następnie przełóż nim płaty waflowe.

    2. Przed pokrojeniem wafla na kawałki odłóż go na kilka godzin lub na całą noc.

    3. Smacznego.

Składniki
  • Passionfruit curd słoiczek waga 310 g
  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g czekolady białej rozpuszczonej w kąpieli wodnej
  • wafle tortowe op. 180 g
Składniki