Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda masa, którą wcześniej przekładałam wafle, nie odpowiadała mi. Najgorsza była z dodatkiem mleka w proszku. Robiłam kolejne próby aż wreszcie ją znalazłam. TA, ŻADNA INNA !!!
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 500
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 16
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 500
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 108
Składniki
Miękkie masło miksujemy na "puch". Stopniowo, po łyżce dodajemy masę kajmakową. Na końcu, dodajemy po łyżce kwaśnej śmietany. Śmietanę oczywiście można pominąć, ale masa jest dla mnie za słodka, a śmietana poprawia jej smak. Wafle po przełożeniu masy owijamy folią lub papierem do pieczenia i przyciskamy deską. Odstawiamy na 3-4 godziny. Przed podaniem -kroimy.