Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz tego, że wafle kajmakowe są szybkie i smaczne, to samą masę kajmakową przygotowuje się dosyć łatwo. Główną bazą do tych pysznych słodkości jest mleko skondensowane. Drugą zaletą wafli kajmakowych jest to, iż składniki na te wafelki są dostępne praktyczne w każdym sklepie.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 882
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 187
Polecam.
Odsłon: 882
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 183
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9290
Składniki
Mleko skondensowane gotujemy. W momencie zagotowania zmniejszamy ogień. Gotujemy około 15-20 minut na średnim ogniu. Gdy masa kajmakowa będzie gęsta dodajemy 60 g mielonych orzechów lub wiórków kokosowych. Studzimy. Cztery wafle przekładamy masą kajmakową. Postępujemy tak do momentu skończenia się masy. Kwadraty waflowe chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Następnie kroimy je na pół. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rogi wafli maczamy w czekoladzie, a następnie w pozostałych mielonych orzechach.
Zapraszam na mojego bloga!