Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wafle czekoladowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Ubij na puszystą masę jajka z cukrem (możesz wsypać szczyptę soli). W rondelku rozpuść czekoladę. Wymieszaj ją z kawą rozpuszczalną oraz likierem migdałowym.
Utrzyj masło. Ucierając, porcjami dodawaj jajka oraz masę czekoladową. Odłóż 1/4 porcji przygotowanego kremu.
Formę keksową wyłóż folią spożywczą. Połóż wafel, posmaruj kremem: tak rób do wyczerpania składników. Wstaw formę na cztery godziny do lodówki, aby wafle stężały.
W tym czasie sparz, obierz i posiekaj migdały. Wymieszaj je z wiórkami kokosowymi. Wyjmij wafel z formy, zdejmij folię.
Wafel posmaruj odłożonym kremem. Posyp migdałami oraz wiórkami kokosowymi i dociśnij je nożem. Ponownie wstaw do lodówki na 2 godz.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Takie jest życie