Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-04-2016
Bardzo kruche ciastka, których słodycz została złamana limonkowym lukrem
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 393
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 567
Polecam.
Odsłon: 862
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 393
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 567
Polecam.
Odsłon: 862
Składniki
Wafelki (dałam Princepolo) drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Do miski wsypujemy mąkę, cukier i pokrojone wafelki, dodajemy do tego jajka oraz pokrojoną zimną margarynę. Całość zagniatamy na jednolite ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciast cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciastka. Układamy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w temp. 180 stopni.
LUKIER: Cukier puder dokładnie mieszamy z sokiem z limonki, aby nie było grudek (w razie potrzeby dosypujemy cukier lub dolewamy soku z limonki bądź wody). Ostudzone ciastka smarujemy lukrem i czekamy, aż ten zastygnie.