Wafelki kokosowe

Wafelki kokosowe
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Wafelki kokosowe

Składniki

  • Opakowanie wafli 4 sztuki
  • Wiórki kokosowe 1 i 3/4 szklanki
  • Masło 200 g
  • Cukier szklanka
  • Cukier kokosowy 15 g ( opcjonalnie)
  • Mleko 1/2 szklanki

Przygotowanie

  1. W garnku umieścić cukry, masło i mleko. Gdy masło z cukrem się rozpuści wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i zagotować. Gdy masa zgęstnieje zdjąć z ognia i lekko przestudzić.


    Ciepłą ale nie gorącą masę rozsmarować na waflach.


    Zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą, docisnąć np. deską i odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie pokroić na mniejsze wafelki. Smacznego!

Składniki
  • Opakowanie wafli 4 sztuki
  • Wiórki kokosowe 1 i 3/4 szklanki
  • Masło 200 g
  • Cukier szklanka
  • Cukier kokosowy 15 g ( opcjonalnie)
  • Mleko 1/2 szklanki
Składniki