Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane galaretką to niezapomniany przysmak z czasów PRL-u. Tak przygotowywała je moja babcia i mama. Przepis jest bardzo prosty, dlatego chętnie do niego wracam, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 233
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 309
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 105
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2176
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 233
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 309
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 105
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2176
Składniki
Do rondelka przekładamy margarynę i wsypujemy cukier. Składniki podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką. W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką.
W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Gorącą masą galaretkową przekładamy wafle. Owijamy je folią aluminiową, dociążamy je garnkiem lub książkami kucharskimi. Pozostawiamy na około 3-4 godziny do stężenia.
Po tym czasie kroimy wafle na kwadraty. Wafle z galaretką są gotowe do jedzenia!