W-Z

W-Z
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
SMACZNA WU-ZETKA ,CIASTO W/G PRZEPISU NA W-Z MAGDANIEL TROCHĘ ZMIENIŁAM RECEPTURĘ NA KREM,ZROBIŁAM Z TEGO CO BYŁO POD RĘKĄ,POLECAM,DZIĘKI MAGDANIEL ZA WSPANIAŁY PRZEPIS.

Składniki

Przygotowanie

  1. ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK, DO BIAŁEK DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI UBIĆ NA SZTYWNO

  2. NASTĘPNIE WSYPYWAĆ PO TROCHĘ CUKIER,UBIJAĆ CAŁY CZAS,AŻ CUKIER NIE BĘDZIE WIDOCZNY.DODAWAĆ PO KOLEI ŻÓŁTKA

  3. NASTĘPNIE WLAĆ CIEPŁĄ WODĘ UBIJAĆ CHWILĘ I DODAĆ OLEJ UBIJAĆ AŻ SIĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁADNIE POŁĄCZĄ

  4. NA KONIEC DELIKATNIE WMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM I KAKAEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ WYLAĆ NA TYPOWĄ BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA PIEC 30 MIN. W TEMP.180 STOPNI.

  5. ŚMIETANĘ UBIC NA SZTYWNO NA KONIEC UBIJANIA DODAĆ SEREK.JA DAJĘ JAKI MAM /TUTAJ JEST SEREK "DANIO" WANILIOWY/DOBRY JEST MASCARPONE.

  6. NA SAMYM POCZĄTKU ROZPUŚCIĆ GALARETKĘ W OK. 1 SZKL. WODY.

  7. POŁĄCZYĆ ŚMIETANĘ Z TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ.

  8. WYSTUDZONE CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ POSMAROWAĆ DŻEMEM NA DŻEM MASĘ ŚMIETANOWĄ,PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ CIASTA.1/4 MASY ZOSTAWIŁAM NA WIERZCH CIASTA.MOŻNA UDEKOROWAĆ W/G WŁASNEGO SMAKU I GUSTU.

Komentarze do przepisu (9)

agus32 12 lutego 2012
Galaretka o jakim smaku jest najlepsza?Bardzo apetyczna W-Z.
Mamuska666 13 lutego 2012
Z masą serową to na pewno jest pyszne. Ode mnie też 5 i do ulubionych.
olcia35 13 lutego 2012
dodaje do ulubionych, apetycznie wygląda:)Pozdrawiam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki