Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "W marchewce z anyżem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Łopatkę umyj, osusz, pokrój w dość dużą, tej samej wielkości kostkę. Marchewki obierz, umyj, pokrój na plasterki. Razem z mięsem włóż do torebki do pieczenia.
Gwiazdkę anyżu połam, razem z przyprawami wsyp do mięsa. Rozprowadź, trzymając torebkę ściśniętą od góry. Wsyp mąkę. Torebkę zamknij żaroodpornym klipsem.
Delikatnie obracając, rozprowadź mąkę i zioła raz jeszcze. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz na najniższym poziomie piekarnika ok. godziny w 190°C.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie