Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający wygląd, delikatny i aromatyczny smak , sprawia , że każdy chętnie po niego sięga. Prawdziwy król każdej uroczystości.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. 4 jajka ubić na puszysto z 16 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z produktami sypkimi , dodać rozpuszczoną czekoladę i jeszcze raz wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
5 jajek ubić na puszysto z 18 dag cukru , dodać ser wymieszać , dodać budynie i śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Wyłożyć połowę masy serowej na upieczone ciasto. Na ser ułożyć pierniki oraz część rodzynek
Przykryć drugą połową masy serowej , ułożyć rodzynki i skórkę z pomarańczy.
Wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni , piec tylko z włączoną górną grzałką do pieczenia i piec do dobrego zrumienienia sernika 50 minut. Konfiturę zagotować , wymieszać z galaretką , krzepnącą wyłożyć na wystudzony sernik. Schłodzić w lodówce 3 godziny, podzielić na porcje.