Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia okazuje się bardzo smaczne i nie każdy może określić, z czego jest zrobiony. Pamiętaj, aby ugotować go z rodziną i przyjaciółmi.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Gotuj śmietanę: podgrzej mleko, aż będzie gorące, około 70-80 ° C. Zetrzeć żółtka z cukrem, dodając dwie łyżki całkowitej ilości mleka. Dodaj esencję waniliową, mąkę, gorące mleko, wymieszaj i wyślij do pieca. Ciągle mieszając, gotuj śmietankę, aż zgęstnieje. Ostudzić krem pod folią spożywczą.
Zbierz ciasto: śmietana ciasteczka śmietana banan (cienko pokrojony) ciasteczka śmietana banan itp. Pozostaw ciasto w lodówce na 3-6 godzin. Smacznego.