Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ule nadziewane kremem"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 131
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1200
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5404
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6563
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 131
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1200
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5404
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6563
Składniki
Zagnieć migdały, cukier, mleko i rum. Masą napełnij małe foremki. Zrób w nich dołki (palcem). Utrzyj masło z cukrem oraz resztą składników. Masą napełnij przygotowane dziurki. Wytnij z andruta kółka, doklej do ciasteczek.
Zamiast migdałów można użyć orzechy.
<strong>Przepis przysłała Barbara Dobija z Roztropic</strong>Źródło: Bella Relaks